U gradskoj vijećnici Grada Trogira dana 09. rujna 2021. godine, u organizaciji Regionalnog kluba International Police Association Policijske uprave splitsko – dalmatinske (RK IPA PU Split), Međunarodnog kriminalističkog udruženja iz Zagreba (MKU) i Policijske uprave splitsko – dalmatinske, održano je predavanje profesora Visoke policijske škole u Zagrebu dr. sc. Josipa Pavličeka i dr. sc. Lane Milivojević pod nazivom: Taktike vođenja kriminalističkog intervjua s naglaskom na strateško korištenje dokaza.

Predavanju su prisustvovali policijski službenici kriminalističke policije iz svih organizacijskih jedinica PU splitsko – dalmatinske, a bilo je riječi o pripremi i vođenju intervjua s različitim kategorijama osoba, taktikama ispitivanja osumnjičenika sukladno čl. 208. a Zakona o kaznenom postupku, strateškom korištenje dokaza prilikom ispitivanja osumnjičenika te detekciji laganja.

U raspravi tijekom predavanja iznijeta su praktična iskustva sudionika, pojedini problemi s kojima se policijski službenici susreću u radu vezano uz temu predavanja te su sagledane različite perspektive postojećih zakonskih rješenja koja se tiču prava osumnjičenika i ovlasti policije.