Dana 21.05.2021. godine s početkom u 10:00 sati putem online platforme Google Meet, održano je međunarodno javno predavanje na temu: “Specifičnosti vođenja kriminalističkog intervjua usmjerenog na dobivanje priznanja” u organizaciji Međunarodnog kriminalističkog udruženja iz Zagreba.

Predavanje je održala Dr. sc. Lana Milivojević, dipl. iur., profesorica u trajnom zvanju na Visokoj policijskoj školi u Zagrebu. Na predavanju su učesvovali članovi Međunarodnog kriminalističkog udruženja iz Zagreba kao i drugi zainteresovani učesnici pripadnici institucija za sprovođenje zakona, akademske zajednice, pravosuđa, te građani kako iz državnog tako i privatnog sektora. Učesnici iz zemalja regiona su imali priliku da se upoznaju sa taktikom i metodikom kriminalističkog intervjua usmjerenog na dobivanje priznanja sa teorijskog i praktičnog aspekta.

Međunarodno kriminalističko udruženje se zahvaljuje svim učesnicima međunarodnog javnog predavanja i poziva sve zainteresovane da i u narednom periodu učestvuju u sličnim događajima koje organizuje Međunarodno kriminalističko udruženje.