Međunarodno kriminalističko udruženje u sklopu svojih aktivnosti pokreće objavu knjiga iz područja kriminalistike i drugih srodnih disciplina. Objavljena je prva u nizu knjiga pod nazivom “Kriminalistički intervju” autora dr.sc. Josipa Pavličeka.

Knjiga KRIMINALISTIČKI INTERVJU donosi pregled osnovnih taktičkih pristupa u prikupljanju obavijesti od građana u svrhu kriminalističkog istraživanja. Primarno je prilagođena potrebama izvođenja kolegija na Visokoj policijskoj školi, jer se u njoj osim teorijskih sadržaja nalaze i  brojni primjeri, upute za izvođenje nastavnih vježbi i ispitna pitanja.

Međutim, osim namjene za stručno obrazovanje, zbog pregleda najpoznatijih metoda koje koriste suvremene policije u intervjuiranju građana može biti od koristi i policijskim službenicima koji kriminalistički intervju koriste u svakodnevnoj praksi.

Knjiga također daje doprinos učvršćivanju kriminalistike kao znanstvene discipline. Autor  kriminalistički intervju promatra kao jednu od najkorištenijih metoda kriminalistike za prikupljanje obavijesti iz personalnih izvora i kao neizostavni dio kriminalističkog istraživanja, naglašavajući specifičnosti koje ga razlikuju od ostalih oblika intervjua.

Radi boljeg uvida u područje kojim se knjiga bavi donosimo pregled kompletnog sadržaja knjige u promidžbenom letku u prilogu.