U organizaciji članice Međunarodnog kriminalističkog udruženja, doc.dr. Danijele Frangež u Ljubljani na Fakultetu za varnostne vede, Sveučilišta u Mariboru održavaju se skupovi pod nazivom „Kriminalistične srede". Član Međunarodnog kriminalističkog udruženja Damjan Miklič sudjelovao je na 5. skupu Kriminalistična sreda pod nazivom „Nestale osobe“ koji je održan dana 08. ožujka 2017. godine.

U organizaciji članice Međunarodnog kriminalističkog udruženja, doc.dr. Danijele Frangež, predstojnice Katedre za kriminalistiku, Fakulteteta za varnostne vede, Sveučilišta u Mariboru održavaju se skupovi pod nazivom „Kriminalistične srede“.

Na njima redovno sudjeluju članovi Međunarodnog kriminalističkog udruženja, a organizirane su s ciljem razmjene stručnih mišljenja i stavova teoretičara i praktičara iz područja kriminalistike i forenzičnih znanosti.

Tako je i dana 08. ožujka 2017. godine u Ljubljani na Fakultetu za varnostne vede, Sveučilišta u Mariboru održana 5. Kriminalistična sreda pod nazivom „Nestale osobe“ na kojoj je sudjelovalo više priznatih predavača i stručnjaka među kojima i član Međunarodnog kriminalističkog udruženja mr. Damjan Miklič.

Tom prilikom, mr. Damjan Miklič održao je predavanje na temu „Nestale osobe – poduzimanje prvih operativnih radnji nakon prijave nestanka“. Tijekom svojeg predavanja mr. Damjan Miklič naglasio je važnost poduzimanja prvih mjera i radnji traganja nakon prijave nestanka ponajprije na razini policijskih postaja, ali i važnost suradnje policijskih službenika na svim razinama kao i važnost međunarodne suradnje tijekom traganja za nestalim osobama.