Članovi Međunarodnog kriminalističkog udruženja Aleš Župan Galunič i Goran Savič sudjelovali su na 39. Redovnom godišnjem seminaru poligrafskih ispitivača u SAD-u koji je održan 12.-17.06.2016. godine pod pokroviteljstvom American Association of Police Polygraphists. Članovi Međunarodnog kriminalističkog udruženja su tom prilikom sudionicima seminara održali višesatno predavanje na temu „Upotreba vizualnih stimulansa u poligrafskim testovima“.
Tema predavanja izvorno potječe iz zagrebačke poligrafske škole, dr. Zvonimira Rose, a pobudila je veliko zanimanje i odobravanje većeg dijela američke stručne javnosti.
Vizualni stimulansi u poligrafskim testovima redovno se koriste u Japanu, Izraelu i  poligrafskim laboratorijima naše regije.