Međunarodno kriminalističko udruženje objavljuje novi, konferencijski broj časopisa "Kriminalistička teorija i praksa".

Poštovani čitatelji,
ovim brojem ulazimo u treću godinu izlaženja časopisa i u drugu godinu organiziranja Konferencije od strane Međunarodnog kriminalističkog udruženja.
U ovom broju, petom po redu, objavljujemo radove pristigle za Konferenciju i jedan rad, koji je pristigao za objavu, izvan Konferencije.
Pristigli radovi tematski su usmjereni na nove tehnologije u otkrivanju i dokazivanju kaznenih djela, što je i tema ovogodišnje konferencije, te vjerujem da će koristiti praktičarima u svakodnevnom radu. Sadržajno radovi obuhvaćaju područje prava, kriminalistike, psihologije, sociologije i informatike.
Za ovo kratko vrijeme izlaženja časopisa objavili smo četrdeset i jedan rad, koji se mogu pronaći i na portalu znanstvenih časopisa hrčak hr. Za objavu radova na portalu, što je zahtjevan stručni posao, zahvaljujem Evi Kordić.

Urednik

dr. sc. Stjepan Gluščić