MEĐUNARODNO KRIMINALISTIČKO UDRUŽENJE

INTERNATIONAL CRIMINALISTIC ASSOCIATION

3.2.2012.
Doprinos analize tragova krvi otkrivanju, razjašnjavanju i dokazivanju kaznenih djela

Želimo li što pouzdanije saznati kako je počinjeno neko kazneno djelo ili kakvu su ulogu u tome imali pojedini sudionici događaja trebati ćemo sve više posezati u heuristički i silogistički instrumentarij kriminalistike.

Pročitaj više

3.2.2012.
Najvažnije promjene koje donosi novi Kazneni zakon Republike Hrvatske

Obzirom da Kazneni zakon, propisujući određena ponašanja društveno neprihvatljivima i kažnjivima u značajnoj mjeri određuje predmet kriminalistike kao znanstvene discipline biti će značajno pogledati u kojem smjeru idu aktualne promjene kaznenog zakonodavstva, kakve novine donose, ali i razmotriti kako će utjecati na primjenu kriminalističke metodologije.

Pročitaj više

3.2.2012.
Primjena metoda kriminalistike u radu privatnih detektiva

Iako je policija ta koja najviše koristi kriminalističku metodologiju najavili smo da ćemo na ovim stranicama otvoriti prostor za sve one koji takvu metodologiju koriste u svom radu.

Pročitaj više

3.2.2012.
Ilegalno trgovanje oružjem

Naredna tema koju donosimo se odnosi na ilegalnu trgovinu oružjem, kao važnim i aktualnim pitanjem današnjice, ali i širim sigurnosnim pitanjem izravno povezanim s počinjenjem brojnih kaznenih djela.

Pročitaj više

3.2.2002.
Laserski 3D skener

Najvažnije naglaske s javnog predavanja "Suvremene kriminalističke metode dokumentiranja mjesta događaja i identifikacije osoba: Laserski 3D skener" u sažetom prikazu donosi student Visoke policijske škole Ante Velić.

Pročitaj više

Moji podaci

Tražilica

Kontakti

MEĐUNARODNO KRIMINALISTIČKO UDRUŽENJE

INTERNATIONAL CRIMINALISTIC ASSOCIATION

Vlaška 72a
10 000 Zagreb

e-mail: info@criminalisticassociation.org

web: www.criminalisticassociation.org